Devotional 11 aprilie 2015

Ce faci?

Domnul însuşi va merge înaintea ta, El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!” (Deuteronom 31:8)

Ne confruntăm zi de zi cu motive de nemulţumire. Ca oameni avem tendinţa de a observa mereu ce nu există sau ce e în neregulă mai degrabă decât ce există. Se spune că optimiştii observă partea plină a paharului, pe când pesimiştii partea goală. Unii oameni, pe de altă parte, uneori nu observă nici măcar că există vreun pahar plin sau gol pe undeva. Probabil pentru că s-au obişnuit prea mult să să se plângă asemenea poporului Israel idealizând trecutul sau viitorul şi neprofitând de prezent.
Tolstoi povesteşte despre un bătrân pelerin care, mergând pe drumul său, ajunge pe un mare şantier unde erau în toi diverse construcţii. Trece pe lângă un om ce căra o roabă plină cu bolovani şi care la întrebarea „ce faci?”, îi răspunde mânios: „nu vezi? Car această blestemată roabă cu pietre” Mergând mai departe, bătrânul dă peste un răspuns asemănător. Ajungând în dreptul unui al treilea om, bătrânul adresează aceeaşi întrebare, iar de astă dată i se răspunde: „Nu vezi? Zidesc Sfânta Biserică a lui Dumnezeu.” (Gândul de dimineaţă Vine indubitabil, Sola scriptura)
De multe ori, prea aplecaţi înspre preocupările noastre vremelnice şi obosiţi de atâta efort, răspundem la întrebarea „ce faci?” într-un mod nepoliticos şi cu mânie. Nu vezi că am treabă, nu vezi că muncesc toată ziua fără nici un rezultat, nu vezi cât am de cărat, nu vezi câte responsabilităţi am? Nu e evident? Şi nu doar că răspundem oamenilor în felul acesta, dar de multe ori ne trezim răspunzând cu tupeu lui Dumnezeu: nu vezi câte am de făcut şi Tu stai şi priveşti şi nu mă ajuţi cu nimic, ba mai mult, mai îmi dai şi necazuri din când în când ca sa mă mai şi încurci. Şi Dumnezeu te priveşte cu milă şi dragoste şi continuă să te întrebe: “ce faci?”
Uneori stăm în carapacea noastră aţintiţi înspre activităţile zilnice fără să observăm că lucrul mărunt pe care îl îndeplinim azi e parte dintr-un plan măreţ al Atotputernicului. Deci data viitoare când vei fi întrebat, fie de Dumnezeu, fie de oameni “ce faci?” gândeşte-te bine înainte de a răspunde!

Laura Manuela Şteţco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *