Devotional 15 aprilie 2015

De la agonie la extaz

Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.  (Ioan 8:36)

Se spune că “degeaba ai celelalte simţuri dacă îţi lipseşte bunul simţ şi simţul umorului.” Un om a fost întrebat odată dacă crede că Isus a râs vreodata. Acesta a răspuns: “nu ştiu, dar desigur că El m-a creat astfel încât să pot să râd.” (William Barclay, Analiză semnatică a unor termeni din Noul Testamet)
Noul Testament este plin de mesaje de bucurie. Doar atunci când studiem în amănunţime descoperim ce carte a bucuriei este Noul Testament. Salutul grecesc normal atât în vorbire cât şi în scrisori este charein care se traduce cu “salutări,” dar care are la bază termenul grecesc chara care înseamna “bucurie.” Dacă ar fi să-i dăm lui charein traducerea completă, aceasta ar suna cam aşa: “Bucuria să fie cu voi.” (Fapte 23, 26)
“Bucuria este atmosfera distinctivă a vieţii creştine… Oricare ar fi ingredientele vieţii creştine, şi în orice proporţie ar fi amestecate împreună, bucuria este una dintre ele. În viaţa creştină bucuria rămâne mereu o constantă.” (William Barclay). Nu degeaba printre roadele Duhului se enumeră şi bucuria. Pavel vorbeşte despre bucurie ca fiind o caracteristică a Împărăţiei cerurilor pe lângă dreptate şi pace. (Romani 14, 17)
“Nu există virtute în viaţa de creştin, care să nu fie iradiată de bucurie nu există situaţie sau ocazie care să nu fie luminată de bucurie. Viaţa fără bucurie nu este o viaţă creştină, pentru că bucuria este constanta din reţeta trăirii creştine.” (William Barclay)
Evanghelia în sine este un mesaj al bucuriei. Nu este un mesaj care îl lasă pe om în culmea disperării, ci după ruşine şi vinovăţie şi umilinţă, trebuie să existe bucuria iertării cerute şi trăirea dragostei lui Dumnezeu. “Nimeni nu ar trebui să plece după un serviciu creştin, fără să întrevadă înaintea lui o bucurie plină de înflăcarare. Nu trebuie să se uite că, în conformitate cu Noul Testament, obiectivul tuturor predicilor creştine este să aducă oamenilor bucurie. (Ioan 15, 11)” (William Barclay)
Pentru mulţi dintre tineri umblarea cu Dumnezeu pare o viaţă sobră, tristă, fără semnificaţie, fără lucruri fascinante care să-i dea un farmec. Privind lucrurile în esenţă însă, vom observa că umblarea cu El reprezintă bucurie, experienţe uimitoare, minuni, provocări şi răspunsuri la multe nedumeriri. Nu ai de unde să ştii până nu încerci. Aşa că de ce să nu faci un pas mai departe şi să experimentezi această fericire după care tânjeşti clipă de clipă?… Merită!!!

Laura Manuela Şteţco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *