Devotional 27 aprilie 2015

Perfect… cu tine

 

Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele. (Ioan 10:14-15)

 

Unii oameni preferă să se simtă importanţi, să fie în centrul atenţiei şi de aceea prefră un anumit tip de mediu care să le favorizeze asta. Şi acest mediu e de obicei unul restrâns, unde majoritatea omaenilor se cunosc între ei. Astfel meritele pot fi atribuite celui care ştie cum să  se descurce în lumina reflectoarelor.
Alţii preferă să fie într-o continuă dezvoltare, să fie într-un mediu mai larg cu mai multe posibilităţi pentru a fi stimulaţi şi din exterior ca să dea ce au mai bun din ei. Şi această categorie se simte confortabil când se pierde în mulţime şi are parte de acel individualism specific oraşelor mai mari. Nu se mulţumesc să fie aplaudaţi de o majoritate dintr-o zonă cu mai puţănă cultură, ci mai degrabă de un grup mai restrâns, dar cu preocupări mai înalte. Pentru că dacă toată lumea te aprobă şi te apreciază – şi mai ales cei sub nivelul tău – te vei simţi confortabil într-adevăr, dar nu vei creşte; te vei plafona şi vei înceta să te ridici la un stadiu mai înalt. Şi pe lângă asta vei ajunge să ai o părere prea bună despre tine şi îi vei trata pe oameni cu aroganţă…
Am prieteni care fac parte din prima categorie şi îi înţeleg pentru că eşti mai în siguranţă într-un mediu în care lumea te cunoaşte, te vede ca pe cineva. Unii sunt făcuţi pentru asta… Şi eu prefer siguranţa… dar prefer şi provocările şi de aceea îmi place un mediu care îmi solicită creierul, un mediu plin de cultură, care să-mi stârnească inspiraţia… Şi ei mă judecă pentru asta. De ce? Aparent pentru că funcţionez diferit. Dacă analizez mai mult lucrurile însă, deoarece prezenţa mea în mediul lor contează şi dacă aş fi în altă parte mi-ar duce dorul. Dar nu pot să-mi spună asta pe faţă fără să le fie afectat orgoliul. Aşa că sunt nevoită să citesc printre rânduri şi să mă contrazic cu zâmbetul pe buze ştiind mesajul din spatele argumentelor.
De multe ori prietenii au moduri ciudate de a ne arăta că ţin la noi… Important e ca noi să ne prindem şi să acţionăm ca atare.

Laura Manuela Şteţco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *